Eventing Hulsberg

OVER HÈT EVENEMENT

Ieder jaar op maandag 2e Pinksterdag organiseren rijvereniging Pegasus Hulsberg en Equine Park Hulsberg, samen met tal van vrijwilligers, Eventing Hulsberg.

Eventing Hulsberg is een geweldig spektakel waarbij verschillende facetten van de paardensport, zoals dressuur, springen en cross-country, worden samengebracht in één wedstrijd. Het meest spectaculaire onderdeel, de cross, wordt afgelegd in een prachtig glooiend Limburgs landschap.

Tijdens de cross dienen verschillende soorten natuurlijke hindernissen te worden overwonnen waaronder waterpartijen, greppels, boomstammen, picknicktafels en op- en afsprongen in heuvelachtig terrein. Dit vergt natuurlijk een goede training vooraf en is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect tussen ruiter en paard.

Door het unieke heuvelachtige terrein is het mogelijk om bijna de gehele cross vanaf de grote en gezellige tent te overzien. Het parcours, met zijn mooi vormgegeven hindernissen zijn ook van dichtbij de moeite waard om te bekijken. En dat mag ook. De gehele route die de ruiters rijden, kan het publiek meelopen. Er verschijnen 210 combinaties aan de start in de klassen B, L en M en deze zijn afgevaardigd uit Nederland, België en Duitsland. 

​Klik hier voor meer informatie over de Bavaria Eventing Trophy

Er is echter veel meer te zien en te doen op deze dag. In het knusse strodorp is er veel leuks en lekkers te koop en, ook dit jaar, is er weer een gevarieerd showprogramma voor jong en oud.


Guus Drummen

vlnr....2015.....
Guus Drummen, wedstrijdleider
Wim Ernes, bondscoach Nederlands Dressuurteam
Jaennette Drummen, secretaresse Pegasus Hulsberg
Martin Lips, bondscoach Nederlands Eventingteam